Blog

 

Wat houdt een verhuurd huis in en hoe kan je die verkopen?

Je hoort er wel vaker over dat iemand een huis heeft en die verhuurd. Maar aan wie verhuurd diegene het huis en wat houdt het precies in op het gebied van beheer? Is het huis nog je eigendom en kun je erop beroepen met de huurder in het huis? En tot slot de vraag hoe kun je van de restwaarde profiteren door het verhuurde huis te verkopen.

 

Waaraan worden verhuurde huizen verhuurd?

Huizen worden doorgaans verhuurd aan studenten, gezinnen, gast-immigranten of werkarbeiders. Eigenlijk aan alle mogelijke doelgroepen die je maar kan bedenken. Waarom zou iemand ergens langdurig willen verblijven of wonen? Dan heeft te maken met studeren, werken of eenvoudigweg vestigen (met bijvoorbeeld het gezin). Niet iedereen koopt een huis en het is vrij gebruikelijk om in een huurhuis te wonen. Er is echter wel sprake van onderscheid tussen de particuliere sector en de sociale huur. Sociale huurwoningen zijn in prijs vaak veel goedkoper, maar er is wel sprake van lange wachttijden en de prijs wordt ook vaak gedrukt door het verkrijgen van subsidies waar bepaalde mensen in aanmerking voor komen. Particuliere woningen worden gewoon via de openbare verhuursites aangeboden en het aanbod komt uit verschillende hoeken, waar het bij sociale huurwoningen vaak maar om enkele organisaties gaat in de wijde omgeving.

 

Hoe werkt het verhuren van een huis en is er sprake van verhuurbeheer?

Beleggers zullen een verhuurd huis meestal aanbieden via openbare verhuur cq. woningsites. Er wordt een vaste prijs gemeld en mensen krijgen dan de gelegenheid om het huis te bezichtigen. Na enkele bezichtigingen is de kans groot dat iemand op het aanbod ingaat. Na dit stadium wordt er meestal een contract ondertekent, maar dit hoeft niet.  Afhankelijk van de gemaakte afspraken, mogelijk dus contractueel vastgelegd, is de verhuurder danwel de huurder verantwoordelijk voor bepaalde onderhoudszaken. Ook zaken als de energierekeningen kunnen door 1 van beiden partijen op zich worden genomen.

 

Blijft de verhuurder altijd eigenaar, ondanks dat de huurder er in woont?

De verhuurder blijft altijd de eigenaar en enkel indien de verhuurder de woning verkoopt, dan is er sprake van een andere eigenaar. Het komt in de praktijk veel voor dat de huurder de woning koopt van de verhuurder.

 

Hoe kun je als eigenaar toch profiteren van het verhuur en de toenemende waarde van de woning?

De verhuurder heeft, zoals u reeds heeft kunnen lezen, het recht om de verhuurde woning te verkopen. De koper heeft echter weer het verhuurbeheer op zich te nemen, ondanks dat hij een (verhuurd) huis heeft aangekocht. Het kan in de praktijk voorkomen dat een verhuurder de huurder probeert weg te pesten, maar uiteindelijk blijkt dit vaak een fabel. Dit omdat de meeste beleggers het huis juist willen blijven verhuren, omdat de inkomsten juist uit de verhuuropbrengsten bestaan.

 

 

 

 

Foto's en Logo's

Alle teksten, foto's en logo's onderliggen © CopyRight Goedkoper door Korting en mogen zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming door Goedkoper door Korting, niet elders gebruikt worden.

Take a look to this justhost review or hostmonster review and find out which web hosting provider is better.

Vrienden & Partners | Disclaimer | Privacy Statement | © 2011 - 2015 Copyright M&M Webmedia Zoekmachine marketing bureau

Corporate Joomla Themes designed by Joomla Hosting